3 Ekim 2013 Perşembe

erkekliğe adım atar



Seks Furyası

Seks ve erosçuluk aslında ağızsız dönemden beri Türk filmlerinde ancak şekilde vardı. 1917 kabil çarkıt ancak tarihten kalma Pençe şok edici öyküsü yüzünden döneminde oklukça ayıplanmıştı. Birkaç yıl ahir Mûrebbiye (1919) ise İstanbul’da Fransız elçisini çile­den çıkaran Parisli hafif yollu ancak kadının öyküsünü anlatıyordu- Ama yine de Türk sinemasının şehvetli cinsiyet dilberleriyle evvel tanışması, kırklar ve Ellilerdeki popüler kostümlü dramalar sayesındeydi

Altmışların daha itidalli atmosferinde Suçlular Aramızda (1964) ve Ölüm Perdesi (1960) kabil filmlerle Leyla Sayar Türk erotizminin kraliçesi olur. Sayar bu ikinci filmde ancak akşam kulübünde mucize ancak striptiz sergiler.
Gösterisindeki ‘ortağı’ elinde tabancasıyla duran smokinli ancak mankendir. Görüntü Leyla’nın mankenin önünde diz çöküp dudaklarıyla silahın namlusunu şarışıyla biter. O gün amacıyla fazlasıyla hamam olan bu görüntü, Jesüs Franco veya Jose Benazerafin yönettiği Avrupa filmleriyle kesinlikle ayrımsız niteliktedir.
Roma ve İstanbul’daki film imal çevreleri arasın­daki sıkı bağlantılar birçok İtalyan filminin Türki­ye’de de gösterime girmesini sağlıyordu.
1970’lerin başında bunun anlamı başrollerini Lanzo Buzzanca ve Edvige Fenech kabil isimlerin oynadığı yumuşak cinsiyet komedilerinin saldırısına uğramaktı.
Kaçınılmaz ancak şekilde bu filmlerin yerli taklitleri hızla üretilmeye başlandı. Ilkokul Tavuk Ancak Horoz (1974) kısa sürede isti­laya dönüşecek olan saldırının açık habercisiydi.
Os­man F. Seden yapımı Teşekkürname Ederim Büyükanne (1973) dönemin tipik örneklerindendir.
Film bayağı ancak falsolu anlamanın etrafına kurulmuş, absürt sapan ve sentetik ancak cinsiyet komedisiydi.
Filmdeki karışıklık ancak Erotik Film
Türk işadamının, müşterilerinden birinin büyükanne’siyle ahbaplık etmek üzere oğlunu havaalanına gönder­mesiyle başlar. Dilaver orada fingirdek İtalyan cinsiyet yıldızı Sonia Viviani’nin oynadığı büyük Anne ile kar­şılaşır. Zerrin Egeliler Ergenliğe nail her erkeğin onu bozmak amacıyla harekete geçmesiyle alay malay kargaşa başlayacaktır. Sonunda dilaver Anne sebebiyle itinayla erkekliğe adım atar ve film Roma’ya dönmek üzere uçağa biner­ken bütün ailenin el sallayarak veda etmesiyle biter.
Bu tür yapımlar amacıyla talep arttıkça Türkiye büyük ancak hızla kendi cinsiyet yıldızı sistemini kuruyordu: sürünün liderleri Arzu Okay, Mine Mutlu ve Melek Görgün gi­bi isimlerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder