4 Ağustos 2014 Pazartesi

yeşilçam erotik filmler hakkında

Türk sinemasında 1975 – 1980 yılları arası lanetli yıllar olarak anılmaktadır. 70’lerin Seks furyası nedeniyle yeşilçamın bu yılları lanetli yıllar olarak anılmaya devam etmektedir. Zerrin Egeliler yeşilçamın erotik filmlerinin tartışmasız kraliçe olarak kabul edilmiştir. Yeşilçamın en seksi kraliçesi olarak halen anılmaktadır. Filmlerinde hiç bir şekilde çekinme göstermeyen, fırlamış vücudunu sergilemekten çekinmeyen bir kadın olarak anılmaktadır. Erotik filmleri öncesinde oyuncu olmamasına rağmen, erotik filmlerde güzel rol yapmayı başarmıştır. Tecrübesizliğine rağmen beklenenin üstünde rol yapabilen bir kadın olan Zerrin Egeliler, jest yapmayı, mimik vermeyi başarmıştır. 1 yılda tam 22 filmde oynayarak yeşilçam erotik filmlerinde rekoru elinde tutmaktadır. Seks komedi filmlerinde rol alan Zerrin Egelilerin vazgeçilmez partneri hep Aydemir Akbaş olmuştur. Egeliler, 1949 yılında doğmuş ve ilk filmini 22 yaşındayken 1971 yılında çekmiştir. En çok duyulan filmi 1979 yılında çekilen Çıplaklar ‘dır.

Arzu Okay ile birlikte o dönemlerde yaşıyan her gencin aşık olduğu kadınlardan biridir. Halen Türk sinemasına böyle bir güzelliğin gelmediği söylenmektedir.

Egeliler 80’lerin sonunda seks furyasından kurtularak Köşk gazinosunun sahibi Fahri Balcı ile evlenerek Bursa’ya yerleşmiş ve beyazperdeden tamamen uzaklaşmıştır. Son röportajlarında geçmişte yaptığı erotik filmlerden çok pişmanlık duyduğunu belirtmiştir. Egeliler halen formunu korumak için spor yapmaya devam etmekte ve 67 yaşında olmasına rağmen genç kızlara taş çıkaracak bir biçimde forumunu ve güzelliğini korumayı başarmıştır.